perjantai 23. tammikuuta 2009

Ohjeita ja vinkkejä


Miksi pohja ei näy blogissani samalla tavalla kuin mallikuvassa?

Tarkista, että blogimallisi on Minima.


 1. Mene blogiisi kohdasta ”muokkaa”.
 2. Valitse ”Ulkoasu” ja sieltä ”Valitse uusi blogimalli”.
 3. Jos sinulla on jokin muu pohja käytössäsi kuin Minima, vaihda malli Minimaksi. Mallin vaihtaminen ei poista blogistasi tietoja.
 4. Jos olet jo syöttänyt koodin gadgetiin, pitäisi uuden sivupohjan nyt näkyä oikein.


Kertauksena vielä ohje, miten lisäät näiltä sivuilta nappaamasi koodin blogiisi (ohje on myös tuossa sivun oikealla puolella):


 1. Kopioi haluamasi pohjan koodi kokonaisuudessaan.
  2. Avaa uusi Gadget (eli klikkaa "lisää gadget") ja valitse sieltä HTML/JavaScirpt (katso kuva 1).
  3. Liitä kopioimasi koodi ruutuun.
  4. Paina TALLENNA.


Sivupohjan lisääminen ei poista blogistasi tietoja.


Pohja näyttää tummalta eikä teksti erotu siitä. Mistä se johtuu?

Näyttösi kirkkaus ja kontrasti määrittelevät sen, miten kuvat/sivut blogissasi näkyvät. Jos näyttö on hyvin vanha, ei kontrastiin välttämättä voi vaikuttaa. Silloin ohjeeksi ei auta muu kuin vaaleamman sivupohjan valitseminen.

Jos kuitenkin olet mieltynyt johonkin tiettyyn pohjaan, mutta se näkyy liian tummana näytölläsi, ilmoittele ihmeessä joko suoraan kyseisen mallin alle tai vaikkapa tänne. Pystymme vaalentamaan joidenkin pohjien väritystä.


Miksi sivupohja ei näy kokonaisuudessaan näytölläni?

Tähän vaikuttaa näyttösi koko, malli ja resoluutio. Minulla on aika suuri näyttö, joten näen kokonaisuudessaan myös pohjanreunat. Jos on pieni näyttö, reunusta rajautuu pois. Myös resoluution koko vaikuttaa.


Nämä lienee ne yleisimmät kysymykset. Jos tulee muita kysymyksiä tai esiintyy ongelmia uuden pohjan kanssa, niin rohkeasti kommenttia tänne.Kuva 1. sivupohjakoodi syötetään tuonne punaisen nuolen osoittamaan paikkaan. Plus-merkkiä painamalla avautuu pieni ikkuna, johon koodi laitetaan.


82 kommenttia:

Palaga kirjoitti...

En kertakaikkiaan ymmärrä tuota sivupohjan vaihtoa. Mistä löytää Avaa Gadgetit (siellähän on vain lisää gadgetit eikä siellä ole HTML

Siis olen tosi tyhmä!

Tuon miniman kyllä löysin uuden sivupohjan alta,

Elegia kirjoitti...

Juu, se "lisää gadget" (olen kirjoittanut väärin eli ei "avaa", vaan "lisää" - korjaan ohjeisiin) on oikea paikka ja sieltä avautuu lista, josta löytyy HTML/JavaScript.

Laitan tuohon kuva kohta, hetki vain. Hyvä, että kysyit - ei kaikkea voi aina heti tietää, et ole ollenkaan tyhmä :)

peeÄR - mies kirjoitti...

Heijjuu,

Mulla lienee joku sovellettu pohja, jos siis
valitsen miniman, niin miten saan - mikäli tahdon - vanhan pohjani takaisin käyttöön?

pliis:)

Elegia kirjoitti...

PeeÄR - mies, kävin katsomassa sivuasi, mutta olet kai jo ehtinyt tehdä sille jotain...? Nythän se näyttää vähän hassulta ainakin minun näytöllä, kun siinä ei ole sitä minimaa alla (esim. se video venyy reunan yli). Täältä ottamasti blogipohja ei siis näy ihan oikein.

Mutta sieltä "templetes" eli "blogipohjan malleista" näet niitä bloggerin eri malleja. Sinulla on nyt pohjana siinä ilmeisesti Mr. Moto.

Tuliko liian sekava selvitys?

Junior Jones kirjoitti...

"Asfaltti kukkii" -pohjan taustakuva katosi. Jäljelle jäi vain keisarin uudet vaatteet -merkki?

*iTkUpiLLi* kirjoitti...

Junior Jones
No juu, siina oliskin jotain pielessa koodissa, mutta nyt toimii.

Tiffiny Tennyson kirjoitti...

I have entered the templets as instructed, but the WIDTH (on both sides) is cut off and my blog only shows in the very middle. I am missing the prettiest parts. Any suggestions? Tiffiny
ps: Amazing work, thank you.
tiffinyt@suddenlink.net
http://tiffinyandfriends.blogspot.com/

*iTkUpiLLi* kirjoitti...

Tiffany
I depends on the monitor screen resolution how wide the background is seen. It comes always in the middle, but in wider screen you can see the sides wider, in bigger screens you can see the whole width.

Susi kirjoitti...

Hei!
Teillä on aivan upeita sivupohjia ja pitkän harkinnan jälkeen nappasin mukaani Puutarhan.

Mutta kuten minulle usein käy, ongelmia ilmaantuu, kun alan leikkiä ihmistä suurempien asioiden (Bloggerin) kanssa.
Jostain syystä Puutarhan linkkien värit sen paremmin kuin blogin nimikään eivät näy minulla samanlaisina kuin esittelykuvissa. Mistähän se johtuu ja voinkohan tehdä asialle jotain?

*iTkUpiLLi* kirjoitti...

Susi
Hyvin helposti paaset muuttamaan tekstien vareja, menet ensin 'muokkaa', sielta loytyy vasemmasta ylalaidasta kirjasimet ja varit, ja sielta sitten vain valitset sopivat.

Tuon taustan vaihto ei vaikuta mihinkaan blogin saatoihin, joten ne pitaa aina erikseen vaihtaa. Mutta toisaalta sitten voikin valita ihan oman persoonallisen valikoiman. ;)

Susi kirjoitti...

Aivan, kiitoksia :D
Olen vain jotenkin niin tottunut siihen, että näitä muualta löydettyjä blogipohjia ei pysty muuttamaan omilla asetuksilla ^^'

*iTkUpiLLi* kirjoitti...

Susi
Ai, tuota en tiennytkaan, pitaisi varmaan jotenkin laittaa noihin ohjeisiin tuo, miten vareja voi ja pitaakin saataa.

Elegia kirjoitti...

Heippa, laitoinkin muistutuksen ja ohjeen tuosta tekstin värien muuttamisesta. Hyvä, kun se asia tuli esille!

Kaisa kirjoitti...

Hei, muutin Tuumooksia-blogini kolmipalstaiseksi ja se sujui hienosti. Tänään yritin samaa Kerällä-blogilleni ja jälki on kamalaa - kaikki teksti on ikäänkuin liikaa vasemmalla, minkä lisäksi vasemman sivupalkin tavara otsikon päällä eli liian ylhäällä.

Olen tehnyt koodille kaikki temput, samoin koodeja ammatikseen käsittelevä mieheni, emmekä saa pohjaa toimimaan. Apua, mitä teen??

Elegia kirjoitti...

Kaisa, jokin koodin muuttamisessa on mennyt pieleen. Siihen riittää yksikin pieni virhe jossain, niin se voi vaikuttaa koko sivuun.

Kai talletit sen edellisen pohjan? Itse melkein nollaisin nuo muutokset ja tekisin alusta uudelleen ohjeen mukaan. Oman kokemuksen mukaan virheitä koodissa on joskus tosi vaikea huomata.

Eräs vaihtoehto on kopioida se tekemäsi onnistunut pohja Tuumooksia-blogistasi. Mutta muistathan, että siinä tapauksessa sinulta katoaa ne sivupalkin gadgetit Kerällä-blogistasi ja ne pitää laittaa "käsin" uudelleen.

Elegia kirjoitti...

Vielä, onhan sinulla valittuna "Minima", johon teet muutokset?

*iTkUpiLLi* kirjoitti...

Kaisa
No mulle tuli mieleen, etta sulla on ehka ollut siina pohjana se Minima strech, ja ohje on tehty sita perus Minimaa varten.

Kaisa kirjoitti...

Kyllä pohja oli Minima, ja mielestäni (? :) tein muutokset täsmälleen ohjeen mukaan.

Yritin jo kokeeksi kopioida Tuumooksien onnistunutta pohjaa - mutta sekään ei onnistunut! Tuli jo mieleen, onko vika nyt Bloggerissa.

Jatkamme siis taistelua... ;) Kiitos joka tapauksessa ihanista sivupohjista! Jos saa toiveita esittää, niin meille neulebloggaajilla on aika paljon Blogger-blogeja, olisi kiva saada käsityöaiheisia pohjia niihin.

Elegia kirjoitti...

Kaisa, toivottavasti saat muutokset tehtyä toiseenkin blogiisi!

Käsityöaiheiset pohjat pannaan korvan taakse. Minulle ongelmallista on aiheen vieraus, joten mielikuvitus eikä kuvavarasto välttämättä ole kovin kattava. Mutta mietintämyssyssä on :)

Elegia kirjoitti...

Heippa, kokeilin itse vaihtaa erään testiblogini kolmipalstaiseksi (ei ole vähään aikaan tullut vaihdettua) seuraamalla tuota meidän ohjetta.

Siinä pitää olla todella tarkkana, mutta kyllä se onnistuu. Minulla muuttui ihan kiltisti kolmipalstaiseksi eli jos vika oli Bloggerissa, niin nyt toimii :)

violetrose kirjoitti...

Miten ihmeessä saan kopioitua jonkun pohjan blogilleni? Mitenkä tapahtuu tämä: kopioi koodi kokonaisuudessaan?

Elegia kirjoitti...

Kunkin pohjan koodi on aina mallikuvan alapuolella. Kopioi koodi kokonaisuudessaan (pitää siis olla tarkkana, ettei siitä jää pois mitään) ja toimi yllä olevien ohjeiden mukaisesti.

En tiedä tarkoititko kysyä sitä, miten saat koodin kopioutua?

Se tapahtuu siten, että maalaat sen koodin viemällä hiiren sen alkuun. Paina siinä hiiren vasemmanpuolesta nappia ja liikuta hiirtä alas - näet kun teksti "maalautuu". Kun olet maalannut koko koodin, klikkaa hiiren oikeanpuolesta nappia, niin sinulle avautuu valikko. Valitse sieltä "kopioi".

Francesca kirjoitti...

Moikka, en tiedä missä kohtaa ryssin tän homman, mutta sai siis blogi pohjani vaihdettua, mutta nyt kun mä kerran sen vaihdoin ja löysinkin sitten vielä kivemman pohjan en saa sitä vaohdettua. pitääkö vanha pohja jotenkin poistaa eka? Tein uudelleen samalla tavalla kuin eka kerralla, mutta vaikka ohjelma sanoo että muutokset tallennettu blogitausta ei vaihdu. Häh? :)

*iTkUpiLLi* kirjoitti...

Francesca
Juu, vanha tausta pitaa poistaa. Eli poistat sen gadgetin kokonaan, johon sen ekan taustan laitoit, tai sitten pyyhit siita vanhan koodin pois ja laitat uuden tilalle.

Mutta tosi kiva, etta olet loytanyt mieleisia pohjia. :)

Pitsihame kirjoitti...

Hei!
Taas ja eli vielä häiriköin...
Olen vaihtanut monta taustapohjaa. Minulla on siis 3-osainen pohja! En edelleenkään saa gagdeja vasemmalle puolelle! Kaikki konstit olen mielestäni käyttänyt.
Ohjelma tyrkkää kaiken aikaa vain oikealle puolelle, otimpa uuden kuvan, tai yritän siirtää yhtä kuvaa tms vasemmalle, joko keskelle, tai ihan vasemmalle!
???

Eilen lähettämäni vastaavanlainen viestini teille, hävisi avaruuteen!

*iTkUpiLLi* kirjoitti...

Pitsihame
Kavin taas kurkkaamassa blogiasi, ja nayttaisi silta, etta vain se gadgetin siirto on tekematta, mutta jos haluat, niin voin kurkata mika siella on vikana, mutta siihen tarvitsen sun id:n ja salasanan.

Laita sahkopostia tanne, jos et saa itse sita toimimaan:
kirsi@itkupilli.com

bamiella kirjoitti...

Hei Elegia! Jostakin syystä sivupohjan vaihto ei enää onnistu nyt, kun latasin Windows Internet Explorer 8;n koneelleni. En saa näkymään mitään sivupohjia, joita olen kopioinut täältä sivultanne. Missähän mättää?

Elegia kirjoitti...

Minulla sinun sivusi näkyy ainakin Mozzillalla ihan oikein ja sivupohja näkyy myös. Samoin IE:llä näkyy, mutta tarkistan, mikä selain minulla on. No se on seiska, en päivittele sitä juurikaan, koska en käytä sitä.

En osaa suoralta kädeltä vastata, missä vika on. Täytyy selvittää asiaa, mutta menen nukkumaan ensin. Jos sinulla Mozzillan Firefox, niin sillä pitäisi näkyä. :)

Mutta otan selvää asiasta ja palaan kertomaan, kun olen viisaampi!

Arjaanneli kirjoitti...

Heips!
Jotain tapahtui, ja oikeassa reunassa olevat lukijat ja blogiluettelo yms.härpäkkeet siirtyivät ykskaks sivun alaosaan.
Muokkaa-tilassa ne näkyy edelleen oikeassa reunassa, mutta blogissa ei. Mitä mie oon tehny?
En saa niitä siirrettyä millään...

Elegia kirjoitti...

Arjaanneli, kävin kurkkaamassa ja luulen, että se musiikkivideo venyttää sinun blogiasi. Jos sivupalkkiin laittaa liian suuren härpäkkeen, koko homma leviää käsiin. Eli kokeilepas poistaa se YouTuben video siitä oikealta. :)

Arjaanneli kirjoitti...

Nyt oot sitte täysplondin kaa tekemisissä!
Mistä oikeelta?
Elikkä kun oon lisänny juttuun videon, nii sitäkö tarkotat?
Heinäkuussa näkyy viel oikein, mut ei elokuussa.
Pitääkö ne kaikki halvatun videot deletoida....

Elegia kirjoitti...

No mutta minähän tykkään blondeista :D

Ei kaikkia videoita tarvitse poistaa. Se, mikä siellä hierää, näyttäisi olevan Gerog Otsin video, jonka olet laittanut 28.6. (postauksen otsikko on Olgu jääv meile päike).

Firefoxilla se video näkyy oikealla ylhäällä, mutta IE:lla (mitä sinä ilmeisesti käytät?) se näkyy muuten normaalisti paitsi extra-koodia pukkaa videon yläpuolella. Vika varmaan poistuu, jos poistat vain sen videon. Kokeile ja tule uudelleen, jos ei onkelma katoa!

Arjaanneli kirjoitti...

Täs mä tulin uudelleen ku Teletappi!
Ei poisu vika vaikka poistin jo Otsin ja Vainion.
Vika ilmeni muuten sen elokuun jutun julkaisun jälkeen. Oisko mahollista, että kun vinkkasin niin moneen blogiin nii joku meni pieleen?
Ärsyttävää, kun kaik pelas ennen sitä....

Elegia kirjoitti...

Ok, tutkin sivuasi uudelleen ja se syy näyttäisi nyt olevan tuossa uusimmassa kirjoituksessasi. Kenties jokin tekstin koodissa on pielessä, mutta en osaa sanoa mikä.

Mutta kokeilepas vaikka klikata malliksi toiseksi uusinta postaustasi. Kun klikkaat otsikkoa ja saat sen omaksi sivukseen, niin huomaat, että roinat ovat takaisin oikealla paikallaan.

Eli nyt sinun pitäisi tutkia se uusimman postauksesi teksti (avaa se muokkaustilaan) ja katsoa näyttääkö siellä jokin oudolta. Voisi kuvitella, että vika liittyy johonkin linkitykseen, mutta tarkemmin en kyllä tiedä.

Arjaanneli kirjoitti...

VOI KIITOS!
Pussaisin sua jos oisit täällä! Siel oli jotain /dim/-jutskia koko teksti täynnä ja ku ne poistin selkis asia!
Kyllä tää on hyvä kauppa! Tuun tänne toisenkii kerran. Mis teil on tippikassa?
Laittaisin sinne ihan setelirahan :)
Nyt täytyy mennä ettimään ne juutuupit sinne takas!
Jahuu päiv on pelastettu :)))

mammeli kirjoitti...

Hei !

Mammeli on vaikeuksissa, kun yritän vaihtaa ohjeiden mukaan sivupohjaa toiseen, niin se entinen täältä ottamani pohja ei suostu häviämään. Uusi pohja tulee ensin hetkeksi ja sitten se vaihtuu vanhaan ja taas kun päivitän käy samoin, Huonosti osaa selvittää, mutta ymmärsitkö ? Kiitos, jos pystyt auttamaan....

*iTkUpiLLi* kirjoitti...

Mammeli
Juu, ymmarran oikein hyvin mita tarkoitat ja tuo ongelma on helppo korjata. Sa olet nyt laittanut uuteen gadgettiin sen uuden sivupohjan, eli sun pitaa poistaa se vanha sielta kokonaan.

mammeli kirjoitti...

KIITOS, Itkupilli neuvoista :)Yritin jo aijemmin poistaa sitä vanhaa, mutta nyt se onnistui! Kiitos ihanasta uudesta pohjasta, käyppä katsomassa kuinka kiva se on <3

Heini kirjoitti...

ööööhhh... iso sellainen!! Luovutin yrittämästä itse tehdä uutta pohjaa ja ajattelin etsiä valmiin blogipohjan. Mutta...

A) mikä on MINIMA??? omasta blogista sitä ei löydy (vuodatus.net) Toimiiko teidän tekemän pohjat vain tietyissä blogiohjelmissa

B) Jos toimii niin saisko yksityiskohtaiset ohjeet pohjan asennuksesta :D muuten jatkan maailman terrorisoimista erittäin tylsällä blogiulkoasullani

Elegia kirjoitti...

Heini, nämä pohjat käyvät ainoastaan Bloggerin blogeihin, ei Vuodatukseen.

Olen tehnyt taannoin joitakin pohjia myös Vuodatukseen, linkki alla.

http://eleque.vuodatus.net/

En päivitä tuota Vuodatuksen blogipohja-blogiani enää eli en tee sinne uusia pohjia. Olemassa olevat pohjat kyllä toimivat ja niitä voi laittaa blogiinsa.

Myös ohjeet Vuodatuksen sivupohjan vaihtamiseen ovat Puvustamo-blogissani.

Olen hukannut omat tunnukseni sinne, joten siksi siellä ei ole toistaiseksi lopetusilmoitusta.

Sinikarhu kirjoitti...

Nyt tulee epätoivoinen kysymysten liuta=) Mikä on minima? Miten sivupalkkien taustan saa mallin mukaisesti, mun on valkoinen kammotus ja muuten sivut on mustat... näyttää niin pahalta!!! ja tuo kolmipalstaiseksi saaminen? Ei meikäläisestä oikein ole selviytymään tietokonemaailmassa=)

Elegia kirjoitti...

Sinikarhu, Pohja näkyy sivuillasi eri tavalla, koska sinulla ei ole blogipohjamalli Minima valittuna.

Täällä on ohje pohjan vaihtamiseen Minimaksi (se on erittäin helppoa!), alla ohjeen osoite:

http://pueblogisi.blogspot.com/2009/05/blogimallin-vaihtaminen-minimaksi.html


Ohje logipohjan muuttamisesta kolmipalstaiseksi:

http://pueblogisi.blogspot.com/2009/03/miniman-muuttaminen-3-palstaiseksi.html

Hannastiina kirjoitti...

Teillä on loistavat ohjeet ja olenkin niillä aikaisemmin saanut loistavasti vaihdettua sivujen ulkonäköä. Nyt yritin joulunajaksi muuntautua jälleen kerran,mutta töksähti kertakaikkiaan, enkä löydä virhettäni. Entinen kolmipalstainen ei toimi, enkä pääse muokkaamaan gadgeteja. Saat koodini tarvittaessa käyttöösi, jos ei muuten selviä.
terv www.hannastiinanmaalipurkki.blogspot.com

Elegia kirjoitti...

Hannastiina, onko tämä ongelma vielä ajankohtainen? Pahoittelen, että vastaaminen kesti näin kauan.

Kävin kurkkaamassa blogiasi ja nyt siinä näyttäisi olevan kaksi palstaa, mutta malli on leveä.

Hannastiina kirjoitti...

no sillä tavalla on ajankohtainen, että oli tarkoitus, että blogi olisi 3-palstainen.Lisäksi en pysty lisäämään yhtään gadgettia, muokkaamaan kyllä nykyisiä. Olen varmaankin epähuomiossa poistanut html koodista jotain tärkeää. katson tilanteen uudelleen, kun joulun jälkeen muutan itselleni uuden taustan

Elegia kirjoitti...

Hannastiina: Tosi ikävä juttu! kuten arvelitkin, niin ilmeisesti olet vahingossa sieltä koodista ottanut jotain tärkeää pois.

Koodeja on tosi työlästä tarkistella, sillä yksikin pieni erhe voi muuttaa pohjan ulkoasua ja pistää sen sekaisin. Siksi sen erhekohdan löytäminen voikin olla vaikeaa.

Voisit ehkä tarkistaa onko sinulla kaikki ne kolmiplalstaiseen blogiin kuuluvat lisäyksen tallella. Koska palstaleveytesi on edelleen 3-palstaisen mukainen, niin voisin kuvitella, että sieltä puuttuu se kolmannen palstan html-koodipätkä, jossa ne gadgetitkin ovat. Tosin se on sitten oma juttunsa, miksi et pysty lisätä enää gadgeteja.

Melkein suosittelisin, että aloitat koko homman alusta eli vaihdat blogimallin Minimaksi ja sitten muutat sen kolmipalstaiseksi ohjeiden mukaan.

Ikävä puoli tässä tosin on se, että kaikki gadgetit (paitsi lukijat) sivupalkistasi katoavat esim. kuvat, linkit jne.

Hannastiina kirjoitti...

kokeilen niin, kiitos neuvoista

SingingSensation kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
Ira kirjoitti...

Heippatirallaa... Tämä täällä myös vääntää kättä blogiongelmien kanssa, plääh! Minulla on Minima, mutta jos yritän päivittää blogia, että saisin käyttööni HTML ym.(ennen oli, mutta sitten sähläsin jotain) niin kommenttijutska häviää eikä voi komentoida??? Haluasin blogin mallia leveämmäksi, vaihtaa taustaväriä, kirjaiten väriä jne. Muttei niitä saa vaihdettua nyt ollenkaan? Help me...

Palaga kirjoitti...

Taas paljastan tyhmyyteni: en saa vanhaa sivupohjaa pois, jotta saisin tilalle uuden. En ymmärrä mihin olen vanhan sivupohjan tallentanut, jotta voisin sen poistaa. Kun lisäsin uuden gadgetin ja siihin uuden sivupohjan tuli kaksi sivupohjaa päällekkäin eli ensin aukesi vanha ja sitten uusi.

Pystytkö auttamaan???

Elegia kirjoitti...

Pahoittelen, että vastaukset tulevat näin myöhään.

Ira: Tuollainen ongelma voisi johtua yleensä siitä, että olet tehnyt jotain muutoksia blogimallin HTML-koodiin. Sieltä on voinut kadota sitten jotain muutakin tärkeää.

Jos haluat leveämmän mallin, pitää muutokset tehdä suoraan blogimallin HTML-koodiin.

Palaga: Jos ei edellistä blogipohjagadgetia poista, niin sivulle jää tosiaan kaksi pohjaa, joista se toinen sitten näkyy. Eli toinen gadget on poistettava. Ilmeisesti olet kuitenkin jo saanut ongelman ratkaistua, ainakin sivusi näyttävät olevan ihan kunnossa.

JaanElin kirjoitti...

Hei ja suurkiitos ihanista blogin kaunistuksista! Yritin löytää näiltä sivuilta samaa ongelmaa kuin mikä minulla on muttei löytynyt. Sain siis pohjan vaihdettua, mutta headeria en saa sitten millään. Kokeilin omiakin kuvia eikä mitään tapahdu, en saa myöskään blogini otsikkoa muutettua muuten kuin värin suhteen. Onko sattunut aiemmin näin?
-JaanElin-

Maija kirjoitti...

Aikas mahtavaa, kun täällä oli näin hyvin ohjeita. Olen käyttänyt täältä kahta sivupohjaa vähän vuorotellen, kun tykkään niin molemmista.
Olen kuitenkin ihmetellyt, miksi kummassa sivupohja ei näy kokonaan, vaan reunukset puuttuu. Mutta nyt taisi tämäkin ongelma aueta Kiitos! :)

Pihlajanmarja kirjoitti...

Voihan hiisi! Tänä aamuna olin ihan kauhuissani, kun käväisin bloggerissa. Siis mitä ihmettä ne ovat tehneet kaikille malleille!!!???!!! Nyt on kai nuo kaikki koodien kopiointiohjeet ja lisäämiset ihan pielessä. Vanhan blogin omaavahan kai voi edelleenkin koodeja lisätä gadgetiin, jos eivät muuta malliaan minimasta mihinkään. Mutta entä uudet?? Mitään minimaa kun ei enää ole. Kokeilin joitain uusia malleja ja pistin omien pohjien koodeja gadgetiin, mutta tulos oli kammottava. Pitänee viikonloppuna yrittää selvittää juttuja. Miks ne teki tän???

Elegia kirjoitti...

Pihlajanmarja: Kävin testaamassa testitunnuksilla näitä uusia blogimalleja. Niin tosiaan on, että jos ottaa jonkun niistä käyttöön, menettää mahdollisuuden kaikkiin niihin vanhoihin blogimalleihin eli ei voi enää suoraan vaihtaa takaisin.

Huomasin myös, että niitä vanhoja ei ole enää lainkaan tarjolla, vaan se ulkoasukohta on muuttunut otsikon "DESIGN" alle.

Tapa, jolla sen Miniman kuitenkin voi saada uudelleen käyttöönsä on kopsata sen koodi suoraan templaten HTML:stä (edellyttäen, että jossain blogissa on siis käytössä Minima).

testasin tätä itse eli vaihdoin testiblogini templaten. Sen jälkeen kopsasin toisesta blogistani, jossa on Minima, HTML-koodin ja vaihdoin tähän testiblogiin. Hyvin vaihtui.

Vähän sekavasti selitetty, toivottavasti tajusit.

Täytyy miettiä, josko pitäisi postata se Miniman koodi tänne, koska uudet blogin perustajat eivät tosiaan sitä saa käyttöönsä enää.

Pihlajanmarja kirjoitti...

On onneksi minima tallella. Olisivat säilyttäneet kaikki vanhatkin, vaikka uusia tuli. Nyt moni voi tehdä pahojakin kömmähdyksiä blogissaan, jos menee sitä minimaa sorkkimaan. Huomasitko myös, että se pikku linkkikuva vasemmassa yläkulmassa, joka vie omaan blogiisi ei asetu enää kohdalleen. Tuskaista, kun minulla meni tähän homman opetteluun niin kauan, kun olen ihan ilman mitään koulutuksia yrittänyt näihin perhetyä. Kiitos sinulle ja hyvää kesää!

Pihlajanmarja kirjoitti...

PELASTUS!! Siis näitä mun kaikkia kommentteja ei tartte pitää täällä esillä, viestitän vain tän jutskan. Nyt huomasin PELASTUKSEN. Elikkäs siinä kohdassa, johon mennään muokkaamaan mallia on siinä laatikon alapuolella kohta "VANHAT MALLIT". Yesss!!! Laitan siitä jotain ohjetta blogiini ja tietysti sekä sinä että Itkupillikin. Päiväni on pelastettu.

Elegia kirjoitti...

Pihlajanmarja: Oi, sinä teit kunnon tutkimustyön! Enpä ollut huomannut tuota, mutta kävin katsastamassa ja tosiaan sieltä saa ne vanhat mallit takaisin. Ovat vaan aika hyvin piilotettu, joten on varmaan tosiaan paikallaan infota asiasta.

Kiitokset, kun tulit kertomaan :)) Mukavaa viikonloppua!

Johanna kirjoitti...

Hei!
Minulla on muuten sujunut blogin ulkoasun muokkaaminen ihan hyvin, mutta nyt minulla on pienoinen, joskin ärsyttävä ongelma; gadgettien tekstit tulevat reunojen yli! Mitä kohtaa HTML-koodissa pitää muokata, jotta saisin korjattua asian?

Terv. http://theromanceofdreamandreality.blogspot.com

*iTkUpiLLi* kirjoitti...

Johanna
Sun sivupohja on tarkotettu 2 palstaiselle blogille, tosta samasta loytyy malli 3 palstaiselle, vaihda se, niin gadgetit on oikeilla paikoilla:

http://pueblogisi.blogspot.com/2010/03/black-and-white-swirl-for-3-column.html

tipitii kirjoitti...

Heipä hei! Mulla on ollut jonkin aikaa käytössö teiltä blogipohja, mutta nyt kun tuo uusi ja helppo blogimuokkaustyökalu on saatu Bloggeriin, haluaisin itse muokata blogini ulkoasua. Nyt olen kuitenkin, yllätys yllätys, hiukan pulassa. Teenpä mitä tahansa muutoksia, tausta pysyy tuona samana kirjoituksena. Miten saan tämän vanhan blogipohjan pois käytöstä ja uutta ilmettä tilalle?

*iTkUpiLLi* kirjoitti...

tipitii
Sun pitaa poistaa se gadgetti, missa toi pohjan koodi on. Muuten se pysyy siella nakyvissa, vaikka vaihtaisit erilaisen templaten.

tipitii kirjoitti...

No nyt toimii. Kiitos paljon! Tulipahan jälleen todistettua, ettei minusta oikein näihin hommiin ole :D

M kirjoitti...

Ihania pohjia teillä :) Otinkin yhden kukkaisen, jonka nimeä en nyt muista, mutta vaikka kopioin siihen kaiken mahdollisen siitä koodista niin en saa siihen sitä teidän bannerianne mukaan. Missähän vika?

Elegia kirjoitti...

M. Banneri pitää laittaa erikseen blogiin eli se ei tule koodin mukana.

Englanninkielinen kuvallinen ohje (valitettavasti ohjetta ei ole suomeksi ainakaan nyt toistaiseksi):

http://eleques2.blogspot.com/2009/04/butterflies.html

Kisu kirjoitti...

Mitenkäs kun mulla on uusi editori ja minimaa ei ole enää valikoimissa? Miten pohjanlaitto onnistuu?

*itKuPiLLi* kirjoitti...

Kisu
Sulla on kaksi mahdollisuutta:

Voit vaihtaa takas Miminaan, Elegialla on ohjeet täällä:

http://eleques2.blogspot.com/2010/08/new-blogger-editor-and-minima-template.html

Tai sitten voit soveltaa tätä Pihjalanmarjan ohjetta, miten näitä pohjia voi käyttää uudessa editorissa:

http://pihlajanmarjanopas.blogspot.com/2010/06/sep-by-step-new-designer-askel.html

Kisu kirjoitti...

Kiitos!

Anonyymi kirjoitti...

Hei!
Sain tallennettua sivupohjan blogiini (2-palstainen), mutta Free Backgrounds by Itkipilli -teksti ei mene vasempaan yläkulmaan vaan blogin "keskelle" tekstiotsikon ja päivämäärän väliin. Osaatko sanoa mistä johtuu?

*itKuPiLLi* kirjoitti...

Sulla on varmaankin sitten uudenlainen sivupohja käytössä, ei siis se perinteinen Minima. Joten se teksti menee silloin väärään paikkaan. Valitettavasti en tiedä miten siitä ongelmasta pääsee eroon.

Anonyymi kirjoitti...

Ok, kiitos! Yritinkin sitä Minima-muutosta tehdä ensimmäisenä kun ongelman huomasin, mutta en löytänyt sellaista valikkoa eli ilmeisesti mainitsemasi uusi pohja on syynä... Seikkailkoon linkki siis sivun keskellä :) Niin ja ruusut: mahtavia sivupohjia ja hyvät ohjeet tällaisille vasta-alkajillekin!

Sydänjää kirjoitti...

Hjälp! Yritän luoda uutta blogia ja Renoirin sinisen blogipohjan valitsin... Vaan se ei näy oikein. Blogger on minulle vielä aika outo, osaatteko auttaa? Minima mallina.

Mörri kirjoitti...

En saa kyllä mistään muutettua asetuksia tuohon Minimaan. Ei löydy kuvallisten ohjeidenkaan avulla oikeita kohtia bloggerissa.

Kun yritin vaihtaa blogipohjaa, uusi blogipohja näkyy vain blogin yläosassa. Hjelp!

Selina kirjoitti...

Hej!

Koodin sain laitettua, mutta "minima" nimistä taustaa ei löydy/ole valinnoissa!?
Mikä hyödyksi?

Elegia kirjoitti...

Uuden editorin myötä vanhat pohjat, jollainen Minimakin oli, poistuivat.

Tässä lisätietoa aiheesta ja myös ohje, miten toimia.

Toivottavasti tästä on apua!

http://pueblogisi.blogspot.com/2011/06/sivupohjamme-ja-bloggerin-uusi-template.html

Selina kirjoitti...

Kiitos kovasti,
auttoi vähän, mutta sivu on tumma, sekä otsikon että reunojen paikkeilta se on hyvinkin erilainen. Valitsin pitkän harkinnan jälkeen "paris"-pohjan. Löytyisikö vielä neuvoja?
En ole hyvä tällaisissa asioissa :D

Elegia kirjoitti...

Hei, kävin kurkkaamassa blogiasi ja sinulta on ilmeisesti jäänyt osa väreistä laittamatta "transparentiksi". Ohjeet löytyvät tuosta samaisesta linkistä - sinulta taisi vain jäädä epähuomiossa muutama kohta huoioimatta. :)

Selina kirjoitti...

Oih, ihan hävettää myöntää,

mutta en nyt ole satavarma mikä se transparent on tai miten se laitetaan... katsoin kyllä ohjeet, eli laitanko kaikki valkoiseksi vai miten homma hoituu?
Anteeksi kun vaivaan Sinua näillä typeryyksilläni!

Elegia kirjoitti...

No worries, Selina :)

Eli huomaan, että sinulla on vielä vackgroun image siinä. Poista se alla olevan kuvan mukaisesti:

http://1.bp.blogspot.com/-PV-UysHK26U/TfCGT93fXGI/AAAAAAAAPBM/29XgB9qXZ_U/s1600/Temp3.jpg

Kun poistat sen, se tumma sieltä yhtäältä katoaa.

Sitten ne laatikot saat pois muuttamalla Advancesta kohdasta Gadget background background colourin transparentiksi (eli läpinäkyväksi).

Alla on linkki siihen kuvaan eli se eka laatikko (Backgroun colour) on tärkeä. Klikkaa siihen "transparent".

http://2.bp.blogspot.com/--CjvfXcl3As/TfCIVw-csFI/AAAAAAAAPB0/OzP688fyla8/s1600/Temp8.jpg

Auttoiko?

Selina kirjoitti...

Kiitos Elegia, auttoi!

Hehee, kuitenkin löytyy vielä yksi onkelma, eli otsikko, otsikon laatikko ja "sivulaatikot" ovat jotenkin "tylyt" ja erilaiset.
Olen näes niin mieltynyt tuohon alkuperäiseen versioon ja sen viehätykseen että haluaisin melkein prikulleen samanlaisen <3

Elegia kirjoitti...

Sieltä pitää vielä poistaa ne kehykset eli muuttaa "Border colourit" transparentiksi eli läpinäkyväksi.

Alla olevassa kuvassa ohje:

http://1.bp.blogspot.com/-sYcrZph0JrQ/TfCIEPTuXsI/AAAAAAAAPBs/GnhrDZZccoU/s1600/Temp7.jpg

Ja poista borderit eli reunukset myös siitä sivupalkista eli gadgeteista. Alla siihen kuvallinen ohje (eli rastita Border Colour transparentiksi):

http://2.bp.blogspot.com/--CjvfXcl3As/TfCIVw-csFI/AAAAAAAAPB0/OzP688fyla8/s1600/Temp8.jpg

Mirka V. kirjoitti...

Yritin vaihtaa blogiini Tyylikkäät Lehtiköynökset taustaksi mutta se ilmaantuu vain puoliksi blogiini :/
Yläosa jää täysin ilman taustaa..
http://delasoulscattery.blogspot.com/