torstai 9. kesäkuuta 2011

Sivupohjamme ja Bloggerin "uusi" template designer

Olemme ”vähän” ajastamme jäljessä, mutta parempi myöhään, jos silloinkaan.

Bloggeriin on jokin aika (vuosi saattaisi olla aika lähellä) sitten tullut uusi template design.

Mehän aloimme tehdä näitä pohjia jo silloin, kun sitä (uutta designeria) ei vielä ollut. Uusi template designer on kuitenkin aiheuttanut jonkin verran hämmennystä ja ongelmia näiden sivupohjien sopivuuden kanssa.

Olen nyt tehnyt ohjeen, jossa kerron, mikä pohja kannattaa valita, että sivupohjamme näkyvät siten kuin mallikuvissa. Ohje on englanninkielinen ja pääset siihen täältä. Sinun ei välttämättä tarvitse edes osata englantia, koska ohje on pääasiassa kuvallinen.

Tarkoitus olisi vääntää siitä tänne suomenkielinen versio, mutta se tulee sitten kun tulee. Jos on kysymyksiä, niin laittakaa tänne kommentteihin. Yritämme parhaamme mukaan vastata mahdollisimman pian.

Mietin myös onko suomenkieliselle ohjeelle välttämättä edes tarvetta, koska aika moni kaiketi osaa englantia?

Nyt saa sanoa mielipiteen – kommenttiloota on teidän!

Terveisin

Elegia ja Itkupilli

5 kommenttia:

Millan kirjoitti...

Suomenkielinen versio olisi kiva myös, sillä vaikka yliopisto- tai keskusteluenglantia osaisikin, ainakaan minä en ymmärrä aina näitä tietokonetermejä suomeksikaan - saati sitten ulukomaankielellä.

Suurkiitos muuten jälleen kerran vaivannäöstänne näiden ihanien pohjien teossa :)

Elegia kirjoitti...

Kiitos, Millan, kommentista! Oikeastaan tietokonetermejä ei tarvitse pahemmin tietää, sillä tuo bloggerin design-ohjelma on hyvin käyttäjäystävällinen.

Muutamia perussanoja kun osaa, niin homma hoituu kädenkäänteessä vain klikkailemalla. Siksi mietin, että voisi olla hassua kääntää tuota ohjetta, kun se on suurimmaksi osaksi kuvallinen.

Kuinkahan monella on muuten suomenkielinen Blogger käytössä? Minulla on englanninkielinen.

Nino kirjoitti...

Hei, kiitos mahtavista vaihtoehdoista blogin piristykseksi (sieluksi!) ja hyvistä ohjeista. Jopa minä onnistuin vaihtamaan taustan ja se on jo jotain! :)

Nämä teidän pohjat on käsittämättömän kauniita ja vilkaisin teidän muitakin blogeja ja arvostan todella teidän ammattitaitoa! Mukavaa kesänjatkoa!!

Nino

Arki & Aherrus kirjoitti...

Minä mietin lähinnä noita tekijänoikeuksia (tarkka kaikista lakipykälistä), kun muihin pohjiin ei silloin saanut tehdä muutoksia, vain ja ainoastaan minimaan, niin eihän tätä ongelmaa ole nyt tässä uudessa versiossa?

eli voiko huoletta nyt tehdä muutoksia?
valitsee sieltä alussa sitten minkä tahansa vaihtoehdon:
vesileima, hento ote ym. onko pohjan muutokset sallittuja ihan mihin tahansa?

ja toimiiko teidän pohjat jokaisessa vaihtoehdossa?

vai olenko minä nyt ihan pihalla näistä uudistuksista:( pitkään poissa olleena netin ihmeellisestä maailmasta. ja vasta bloggeriin tulleena.

anteeksi jos tämä asia / kysymys on täällä jo aikaisemmin mainittu.

Elegia kirjoitti...

Kiitokset teille kaikille kommenteista.

Nino, mukava kuulla, että ohjeesta oli sinulle apua!

Arki&aherrus:

Meidän sivupohjamme lisätään sivupohjan päälle erillisenä koodina ns. gadget-laatikkoon, ja se toimii parhaiten mainitussa sivupohjamallissa. Jos jokin muu malli on käytössä, ei sivupohjamme välttämättä näy siten kuin mallikuvissamme.

Meidän sivupohjia käytettäessä tulee olla linkitys sivuillemme, kuten mallikuvissamme näkyy (vasemmassa yläkulmassa yleensä –voi olla muuallakin. Linkkibanneri tulee automaattisesti koodin mukana).

Mitä tulee Bloggerin sivumallien (myös muiden kuin Miniman)muokkaamiseen, niitä on voinut ihan alusta lähtien muokata myös itse suoraan HTML-koodista ja monet ovat niin tehneetkin – ja tekevät yhä. Minulla on muistikuva siitä, ettei niitä saisi muokata, mutta en muista tekstiä sanasta sanaan enkä näin ollen voi varmistaa, miten asia oli.

Anyway, niiden muokkausmahdollisuutta html-koodissa ei kuitenkaan koskaan ollut estetty, joten periaatteessa kuka tahansa koodaamista osaava pystyi vaivatta koodia muuttaa. Jos koodin muokkaaminen olisi ollut kielletty, olisi sen muokkaaminen kaiketi estetty.

Joka tapauksessa, kuten kerroin: meidän sivupohjakoodimme lisätään gadgetiin ja se oli ja on täysin sallittua.

Uudessa template designerissa on mahdollisuus tehdä paljon muutoksia itse blogimalliin koskematta html-koodiin enkä ole nähnyt, että missään mainittaisiin, ettei muutoksia saa tehdä. Personointi on osa blogimaailmaa ja uusi designer jopa kannustaa siihen. Uusi designer helpottaa mm. niitä, jotka eivät osaa koodata itse.

Meidän blogipohjiemme lisääminen bloggerin blogiin mihin tahansa malliin ei ole laitonta, mutta linkitys sivupohjablogiimme tulee olla esillä. Se on hyvää käytöstä.

Toivottavasti vastauksesta oli apua sinulle! Me Keisarissa arvostamme myös lakipykäliä. :)